PLASTİK CERRAHİ

Bişektomi

Bişektomi Nedir?

İdeal bir yüz estetiği görüntüsünü elde etmek isteyen bireylerin sıklıkla tercih ettiği estetik girişimlerden olup halk arasında yanak inceltme ameliyatı olarak da bilinmektedir. Bişektomi operasyonu çerçevesinde bireyin genel yüz hatlarının olması gereken orantıya sahip olması sağlanabilmektedir. Bazı koşullarda da bireyler aşırı kilolu olmasa dahi genel yüz hatlarındaki aşırı yağ birilimi sebebiyle kilolu bir görüntüye sahip olabilmektedir. Yanakların orta alanlarında bulunan bu yağ dokulara bukkal yağ dokusu adı verilmektedir. Operasyon sahası yüz kaslarının hemen orta alanıdır. Yüz kaslarının orta alanında bulunan yağ dokuları, yüz hatlarının belirleyici noktası olan elmacık kemiklerinin alt kısmında yer almaktadır. Ayrıca bu bölgenin bebeklerin anne sütünü emdiği fonksiyon ve işlevlere de katkı sunduğu sanılmaktadır. Burada yer alan yağ dokuların genel yüz ifadesini belirleyici ana kriterlerden biridir. İlerleyen yaş olgusuyla beraber yağ dokuların azalması, sarkması, daha yaşlı – üzgün – yorgun bir yüz ifadesinin sağlanmasında da etkilidir. Bukkal yağ dokusunun büyümesi neticesinde bireyin daha da yuvarlak bir yüz hattına sahip olması, bebek yüzü adı verilen ifadeye ulaşmasına ya da yanak sarkma problemiyle son bulmasına neden olabilir.
İçindekiler

Bişektomi Nasıl Yapılır?

Bişektomi estetik ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında olup genel olarak ilk kural 25 yaşını doldurmak ve bu estetik ameliyatı olabilmek için genel sağlık durumunun yeterli olmasıdır. Bişektomi operasyonu çerçevesinde aynı ameliyat sürecinde hasta tarafından talep edilirse; yüz kaldırma, burun estetiği, dudak implantı ve botoks enjeksiyonları da yapılabilmektedir. Böylece tek operasyonla 5 estetik problem bir arada giderilebilmektedir.


Bişektomi estetiğiyle bireyler daha keskin yüz hatlarına ulaşabilmektedir. İlerleyen yaşa bağlı olarak gelişen daha dolgun yanak görüntüleri neticesinde yanak orantısızlık problemlerinin de giderilmesi sağlanmaktadır. Bişektomi cerrahisi çoğu zaman lokal anestezi altında tamamlanabilmekle beraber genel anestezi de tercih edilebilir. Eğer birden fazla operasyon yapılacaksa genel anestezi şarttır. Yanağın iç kısmına bir adet cerrahi kesik atılmaktadır. Bu kesiğin boyutu ortalama 1 cm’dir. Kesiklerden ilerlenerek yanağın yağ dokularına müdahale başlatılır. Müdahale çerçevesinde daha önceden belirlenen miktarda yağ dokusu alınarak vücut dışına çıkartılmaktadır. Aynı işlem bir diğer yanağa da uygulanarak orantı sağlanmış olur. Her iki yanağında eş değer seviyede yağ dokusunun çıkartılması elzemdir. Aksi halde doğru orantı sağlanamamış ve ameliyat başarısız olur.


Yağ dokuların çıkartılmasının ardından, çıkartılan yağ dokuları ya da bazı dolgu materyalleri kullanılarak elmacık kemiklerine ekleme işlemi yapılabilir. Dolgu işlemiyle beraber elmacık kemikleri çok daha keskin bir görüntüye ulaşabilir. Bukkal yağ dokularına ulaşım ağız içinden de gerçekleşebilmektedir. Böylece ameliyat izi kalması da mümkün değildir. Ancak yüzden direkt ulaşım sağlandığı durumlar da vardır. Özellikle yüz kaldırma ameliyatı ile kombine edildiği durumlarda kullanılabilmektedir. Ancak her halukarda en çok başvurulan yöntem ağız içi uygulamasıdır. Böylece hastaların estetik operasyon sonrası ameliyat izi derdi de ortadan kaldırılmış olmaktadır.

KALİTE BELGELERİMİZ
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir