PLASTİK CERRAHİ

Kulak Estetiği

Kulak Estetiği Nedir?

Pek çok birey, kulak şekilleri bozuk olarak dünyaya gelmektedir. Kulaklarda var olan şekil bozuklukları, bireyin sosyal yaşantısını olumsuz yönde etkileyebilmekte ve psikolojik sorunların ortaya çıkmasını sağlayarak bireyin özgüveninde eksiklik yaşamasına neden olabilmektedir. Estetik cerrahi tekniklerinin çalışma sahasından biri de kulaklardır. Cerrahi müdahaleler neticesinde; kulakların mevcut şekilleri düzeltilebilmekte, kulak yapısı kişinin yüz –kafa orantısına uygun hala getirilebilmektedir. Kulak estetiğine yönelik gerçekleştirilen cerrahi girişimlerde en çok başvurulan yöntem kepçe kulak ameliyatıdır. Ancak zaman zaman da olsa büyük kulakları küçültmek, baştan ayrık olan kulakları daha bitişik hale getirmek, başa çok bitişik olan kulakları daha düzgün orantılarla ayrıştırmak, kulak kıvrımlarına dair şekil bozukluklarını ortadan kaldırmak gibi pek çok kulak estetiği operasyonu da mevcuttur. Bilhassa kulak kepçelerinde var olan Y şeklindeki kıvrımların yetersiz ya da aşırı gelişimi, Y kıvrımının düz olması, farklı açılarla gelişmiş olması da birer kulak estetiği problemi olarak karşımıza çıkabilmektedir. Bu tür estetik sorunlarda; erkeklerin saçlarını kısa kestirememe, kadınların da kulak arkalarında saç toplayabilmelerine engel olabilecek pek çok psikolojik sorun olarak ortaya çıkabilmektedir. Olası tüm kulak estetiği problemleri kulak estetik ameliyatlarıyla kısa sürede düzeltilebilmektedir.
İçindekiler

Kulak Estetiği Nasıl Yapılır?

Kulak estetiğine dair operasyonların pek çoğu yetişkinlerde lokal anestezi altında yürütülürken çocuklarda genel anestezi tercih edilmektedir. Örneğin en çok başvurulan operasyonlardan biri olan kepçe kulak ameliyatı yetişkinlerde lokal anesteziyle yapılabilmektedir. Lakin genel anestezi de uygulanabilmektedir. Operasyon yaklaşık 90 – 120 dakika sürmektedir. Kulak arkasından atılan cerrahi kesikler sayesinde ameliyat izinin önden görünmesi mümkün değildir. Kulak arkasından atılan cerrahi kesik ile kıkırdak dokuya girişim başlatılır. Buradaki orantısal anomalilerin düzgün bir görünüme ulaşabilmesi için kıkırdak dokular çıkartılır. Doku çıkarma adımından sonra ise kıkırdak dokuya düzeltme yani törpüleme işlemi tatbik edilir. Törpüleme aşamasıyla şekil bozuklukları tam olarak giderilmiş olur. Kulağın genel fizyolojik yapısına müdahale gerçekleştirilmeden kulaklar arka tarafa yöneltilerek katlanabilmektedir. Katlamanın cerrahi operasyon sonrasında tekrar açılmaması ve kulak estetiğinin başarılı sayılabilmesi için kalıcı dikişler atılmaktadır. Kalıcı dikişlerden sonra da cilt dikişleri atılır.


Kulak estetiği operasyonunda en sık yapılan girişim kepçe kulak ameliyatı olup, bu operasyonda atılan dikişler yalnızca kulağı tutan yapıda değildir. Ayrıca kıkırdak yapılarının yönünün belirlenmesinde etkili dikişler de kullanılmaktadır. Kıkırdak yapıları yönlendirebilen bu teknikte, kulağın konka yapısı ismini taşıyan kıkırdak dokuların çıkartılmasının yanı sıra kulak kıvrımlarını meydana getiren kıkırdağın yönü de arka tarafa doğru yönlendirilir. Operasyondan sonra kanama meydana gelmemesi için uygun bandajlar kullanılır. Ameliyat izi oldukça hafif olmakla beraber kulağın arkasında konumlandırıldığı için gözle görülmez. Operasyonun ardından 4 – 5 gün geçtikten sonra bandajlar çıkartılmaktadır. Bandajlar çıkartılana dek hafif şiddette acı hissetmek mümkündür. Bunun için ağrı kesici ilaçlar verilmektedir.

KALİTE BELGELERİMİZ
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir