DİŞ TEDAVİLERİ

İmplant Tedavisi

İmplant Tedavisi Nedir?

İmplant tedavisi; ağızda yaşanan diş eksiklikleri neticesinde gülüş estetiğinin devamlılığına ve çiğneme fonksiyonlarının sürdürülebilir olmasına ilişkin yürütülen, doğal diş görünümü ve işlevine en yakın niteliklere sahip olarak takılan yapay dişlerdir. İmplantlar genelde Titanyum ve Titanyum bileşenlerinin yoğun olarak tercih edildiği materyaller kullanılarak üretilirler.

 

Titanyum tercih edilmesinde pek çok faktör vardır. Bunlardan en önemlileri ise Titanyum’un bağışıklık sistemi tarafından reddedilmemesi ve doğal dişler kadara dayanıklılık gösterebilmesidir.

İmplant tedavileri daha önce yaşanan diş kayıpları neticesinde oluşan boşluklara uygulanabildiği gibi çeşitli enfeksiyonlar sonucu çekilen dişin yerine de yerleştirilebilmektedir. Diş yuvalarına yerleştirilen implant tedavisinin gerçekleştirilebilmesi için hastanın yeterli çene kemiği yoğunluğuna sahip olması elzemdir. İmplant uygulanacak hasta eğer yeterli çene kemiği yoğunluğuna sahip değilse implant öncesi çene kemiği yoğunluğunun implanta hazır hale getirilmesi için ilgili tedavi aşamaları uygulanmaktadır. İmplantın yerleştirilebilmesi için beklemeye her zaman gerek yoktur. Sağlıklı hastalarda diş çekiminden hemen sonra da implant takılabilmektedir.

İçindekiler

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisinin uygulanması için hasta öncelikle detaylı muayeneye alınır. Bu muayeneden sonra hastaya radyolojik tahliller ve röntgenler çekilmektedir. Tahlil ve röntgenlerin yapılmasıyla birlikte gerçekleştirilen muayenenin toplam süresi 30 dakikadır. Ardından implant tedavisine uygun olan hastalara sedasyon etkili ilaçlar verilerek işlem sırasında acı çekmemesi saplanır. Çene kemiğine dair gerekli tetkiklerle birlikle kalan sağlam dışlarının ölçüsü de alınmaktadır. Dental implant tedavisinin gerçekleştirilebilmesi için iki ayrı seçenek mevcuttur. Bunlar tek aşamalı ve çift aşamalı dental implant tedavileridir. Tek aşamalı dental implant tedavisinde implantlar yerlerine yerleştirilir ve ardından geçici fonksiyonel ve diş görünümün sağlanması için geçici başlıklar takılmaktadır. İki aşamalı dental implant tedavisinde ise implant yerleştirme işleminin hemen ardından diş eti ile kapatılmakta ve implant bölgesinin iyileşmesi için hasta evine yollanır. İyileşen implant bölgesine ilgili protez başlıklar daha sonra yerleştirilmektedir.

 

Her iki dental implant tedavisinde de geçici köprüler yerleştirilir. Geçici köprülerin yerleştirildiği eğer alt çene ise 3 ay, üst çene ise de 6 ay iyileşme evresi vardır. Bazı durumlarda yerleştirilen implantların üstüne hemen yeni yapılan dişler takılabilmektedir. Böylece hasta gülme ve çiğneme fonksiyonlarını devam ettirebilmektedir. Zirkonyum implantlar, Titanyum kullanılarak üretilmiş, direnç değerlerini yükseltmek için geliştirilen yeni nesil implantlardır. Bilhassa çene kemiğinin dar olduğu durumlarda dayanıklılık seviyelerini desteklemek için tercih edilirler. Titanyum implantlardan tek farkı dayanıklılıklarının daha yüksek olmasıdır. Zirkonyum bileşeni implant tedavisinin yanı sıra diş kaplama tedavilerinde de tercih edilmektedir. Zirkonyum doğal diş tonuna en yakın beyazlık hizmetinin sunulmasında oldukça etkilidir. Böylece dayanıklılık hizmetinin yanı sıra estetik diş görüntüsü sağlamak için de kullanışlı birer seçenek olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Zirkonyum maddesi aşınma yapmamakta ve ağız içine yerleştirildiğinde metal tadı bırakmamaktadır. Bunun yanı sıra zamana bağlı olarak ilerleyen yıllarda renk değişimleri de olmamakta ve bağışıklık sistemi tarafından da reddedilmemektedir.

KALİTE BELGELERİMİZ